Nasza historia rozpoczyna się w roku 2011, gdy na krakowskim rynku gastronomicznym była tylko jedna kawiarnia, spełniająca oczekiwania smakoszy kawy.

Postanowiliśmy wtedy otworzyć kawiarnię serwująca kawę, z ziaren świeżo palonych pod nasze potrzeby.

No i stało się – rozpoczęliśmy działalność przy ul. Wielopole 7 w Krakowie, wpisując się w ścisłą top’kę krakowskich kawiarni. Serwowaliśmy kawy bazujące na espresso, jak i wszystkich dostępnych metodach alternatywnych. Poza tym, mieliśmy w ofercie ciasta desery oraz coraz więcej dań lunchowych.

Po krótkim czasie okazało się, że zapotrzebowanie na dobre jedzenie zaczyna wypierać kawę.

I tym sposobem zaczęła się historia restauracji.

Ponieważ nie stosowaliśmy polepszaczy smaku, nasze produkty są doceniane przez zwolenników naturalnej, domowej kuchni.

Teraz przechodzimy kolejne przeobrażenie. Przestawiamy się na zdrową kuchnię, serwując dania skierowane do diabetyków, wegan, wegetarian, potrawy bez dodatku cukru oraz bezglutenowe  bez laktozy.

Potrawy w specjalnie przygotowanym Diab Menu, posiadają dokładnie opisany skład, wartości odżywcze, uśredniony indeks glikemiczny oraz ładunek glikemiczny, WW i WBT.

Wprowadzając Diab Menu, staramy się rozpocząć zupełnie nowy kierunek jakościowy, który mamy nadzieję, że zostanie doceniony wśród klientów dbających o zdrowe i świadome odżywianie.

Tak drastyczny rozwój cukrzycy, jako choroby cywilizacyjnej, jest również bezpośrednio związany ze sposobem odżywiania, więc kierujemy naszą ofertę zarówno do diabetyków, jak i osób które już teraz chcą zapobiegać wystąpieniu cukrzycy.

Poza Diab Menu, mamy w ofercie Burgery produkowane z selekcjonowanej przez nas wołowiny oraz wypiekanych u nas maślanych bułkach z czarnuszką.

Posiłki kupione w naszych restauracjach są w opcji na miejscu lub na wynos, a także lokalnie (do 3km z gorącą dostawą) lub na terenie całego Krakowa z dostawą zimną (garmażeria). Posiłki pakujemy w jednorazowe , hermetycznie zgrzewane opakowania.