Zdecydowana większość naszych potraw produkowana jest bez dodatku cukru - używamy naturalnych zamienników jak Ksylitol, Erytrytol czy Stewia.
Oznaczenia potraw :
D - dla diabetyków - potrawa bez dodatku cukru, z ograniczoną ilością węglowodanów przyswajalnych i niskim ładunkiem glikemicznym.
V - dla Vegan - potrawa pozbawiona wszelkich substancji pochodzenia zwierzęcego.
W - dla Wegetarian - potrawa nie zawierająca mięsa zwierzęcego, ryb ani owoców morza.
G - bez glutenu - potrawa nie zawierająca glutenu.
L - bez laktozy - potrawa nie zawierająca laktozy.
Alergeny - wszystkie nasze potrawy zawierają w opisie zawartość substancji alergizujących. Jednak z uwagi na posiadanie w kuchnia rożnych substancji alergizujacych (np. orzechy), nawet potrawy nie posiadające w składzie danych alergenów, z uwagi na kontakt w kuchni, mogą zawierać ich śladowe ilości.
Wszystkie potrawy posiadają w opisie wagę netto, wartość energetyczną, uśredniony indeks glikemiczny, ładunek glikemiczny oraz podstawowe wartości odżywcze.
Dodatkowo, każda potrawa posiada pełny wykaz wartości odżywczych ( w tym zawartość cholesterolu), w pliku PDF dołączonym do jej opisu.